Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP'liler madende çok sayıda şehit veren İvrindi'de

CHP

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş partisinin Balıkesir İl Örgütü ile birlikte İvrindi'de taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş partisinin Balıkesir İl Örgütü ile birlikte İvrindi'de taziye ziyaretinde bulundu.
Havutça ve Gümüş İvrindi'de en çok şehit veren Çatalan Köyü ile Büyük Yenice, Kayapa, Taşdibi, Çiçekli ve Kışladere mahallelerinde maden faciasından kurtulan işçiler ve şehit yakınları ile görüştü.
Namık Havutça, maden faciasından sağ kurtulan Musa Taşdelen, Ramazan Akkoç, Ramazan Kıymaz, Murat Kıymaz ve Ramazan Taşdelen ile görüşmelerinden edindiği izlenimleri aktardı.
Havutça, Hiçbiri madene geri dönmek istemiyor. Çünkü anlattıkları her şey orada yaşananların, işçilere yapılanların, insanlık dışı olduğunu gösteriyor. İşçiler ve şehit işçi aileleri geleceklerine bakamaz durumdalar. Karamsarlar. Soma cinayetinden kurtulanlar, gencecik ve dayanaklarını yitiren aileler Soma'da yaşanan facianın sorumluluğundan şirketin korunmasını istemiyorlar. Şimdi bu cinayetten canlarını kurtaranların yaralarını sarma zamanı. Bu ailelerimizin yaralarını sarma zamanı. Yaralar sarılırken AKP iktidarını da takip edeceğiz” diye konuştu.
Havutça; Soma faciası geride 432 yetim bıraktı”
Havutça'nın taziye ziyaretleri sırasında hüzün dolu anlar kadar sevinçli anlar da yaşandı. Her çocuk gibi Çatalan Mahallesi minikleri de acıyı kocaman yüreklerinde sıcacık bir kucaklamama ile büyük bir sevince dönüştürebiliyordu.
Çatalan Mahallesi çocukları, Milletvekili Havutça'yı sevgi ile kucakladı. Havutça, Soma iş cinayetleri geride 432 yetim bıraktı. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlara sahip çıkacağız. Onlara bakarken ülkemin yarınlarına, onlara sarılırken masumiyetlerini yaşam enerjilerini hissediyorum. Bakışlardaki içten ve sevgiyle gülümseme, yaşamın tam kendisi” dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false